Lenisal Broncho clean – sirup za iskasljavanje

150ml
Cijena:
9,90 

Lenisal Broncho clean – sirup za iskašljavanje

Dvostruka formula za pomoć pri iskašljavanju

Timijan i jaglac doprinose olakšanju kod nadražaja grla, ždrijela i glasnica

Cijena:
9,90 
Kategorija
Detaljniji prikaz

Timijan (Thymus vulgaris) je trajna biljka iz porodice usnača (Lamiaceae) bogata aktivnim tvarima kao što su glikozidi fenolnih spojeva, flavonoidi, kavena i ružmarinska kiselina. Djeluje antibakterijski i antivirusno i protivupalno te se često preporučuje kod respiratornih problema. Aktivne stvari timijana opuštaju mišiće bronha (spazmolitičko djelovanje) i olakšavaju iskašljavanje. Jaglac (Primula veris) je trajna zeljasta biljka niskog rasta za čije su farmakološko djelovanje odgovorne sastavnice: glikozidni oblici triterpenskih saponina, primula kiselina A i protoprimulagenin A te njihovi derivati. Oni razrjeđuju i potiču izlučivanje bronhijalne sluzi, ali i potiču pokretljivost cilijarnih resica bronhijalnog epitela što olakšava iskašljavanje. Islandski lišaj tecni dodatak ishrani uzima se tri puta na dan, zavisno od uzrasta, u količini od 5 do 15 ml. Mogu ga uzimati djeca starija od 4 godine.

Pročišćena voda; sladilo: sorbitol; suhi ekstrakt lista timijana (thymus vulgaris); suvi ekstrakt korijena jaglaca (primula veris); aroma narandže; regulator kiselosti: limunska kiselina; konzervans: kalijev sorbat; zgušnjivač: ksantan guma.

SADRŽI U PREPORUČENOJ DOZI5 ml15 ml30 ml45 ml
Suvi ekstrakt lista timijana60 mg180 mg360 mg540 mg
Suvi ekstrakt korijena jaglaca16,7 mg50 mg100 mg150 mg

UPOZORENJE

Ne preporučuje se- uzimanje duže od 2 nedjelje u kontinuitetu. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 4 godine. Prekomjerna konzumacija može imati laksativni učinak.

NAPOMENE
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak ishrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj ishrani. Uravnotežena i raznovrsna ishrana i zdrav način života važni su za zdravlje.

USLOVI ČUVANJA
Čuvati na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od svjetla, u dobro zatvorenoj bočici.

Pomno odabrani svi sastojci

Uz pomoć najsavremenijih tehnologija, naši stručnjaci pretvaraju prirodne sastojke u vrhunske proizvode svjetskog kvaliteta

Moglo bi vas zanimati

Najnoviji proizvodi iz naše ponude

Imate nejasnoća? Pošaljite nam upit.

Niste pronašli ono što tražite? Pošaljite nam upit.

Svi naši korisnici zaslužuju najbolju uslugu, a odgovore na sva pitanja Vam pruža naša stručna korisnička služba.

Naša podrška će vam ponuditi sve odgovore.

Na sve upite odgovaramo u najkraćem mogućem roku kako bismo riješili sve Vaše probleme na najbezbolniji način.

Kontaktirajte nas.
Pošaljite upit.